Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδων

Το Διαδίκτυο, έτσι όπως το ονειρευτήκατε

Ο πελάτης αποκομίζει την πρώτη του εντύπωση μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου. Για αυτόν τον λόγο, τα project μας πρέπει να ξεχωρίζουν χάρη στον καινοτόμο χαρακτήρα τους και την υψηλή τους ποιότητα – και αυτό ακριβώς κάνουν. Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και δημιουργικά τον σχεδιασμό και web design διαδικτυακών εφαρμογών και ιστοσελίδων. Στο χαρτοφυλάκιο των έργων που έχουμε αναλάβει θα βρείτε παραδείγματα επιτυχημένων ιστοσελίδων -σε ορισμένες περιπτώσεις το design αποτελεί μέρος μόνο της αναμφισβήτητης επιτυχίας, ενώ σε άλλες τον πιο καθοριστικό παράγοντα. Οι λύσεις web design που προτείνουμε δεν είναι απλώς και μόνο κομμένες και ραμμένες σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Πείθουν εμφατικά με τα ευκολόχρηστα μενού, τη χρηστικότητα, την προσβασιμότητα του ιστότοπου, ώστε να μπορούν και άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση και τέλος τη συμβατότητα με όλα τα συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα περιήγησης και τερματικές συσκευές. Έτσι αποκτάτε μία επαγγελματική και υψηλών απαιτήσεων παγκόσμια παρουσία όλο το 24ωρο. Οι ιστοσελίδες μας πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα του κλάδου μας, όπως αυτά ισχύουν κάθε φορά.

Αξιοποιούμε τις δυνατότητες του μορφότυπου HTML5 κατά τη σύνταξη των σελίδων, οι οποίες φέρουν πιστοποίηση Valid HTML transitional και Valid CSS σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διεθνούς οργανισμού W3C (World Wide Web Consortium). Εκτός από αυτό, οι ιστοσελίδες μας είναι συμβατές με όλα τα συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο και επίσης βελτιστοποιούνται για φορητές και κινητές τερματικές συσκευές. Το responsive web design είναι μέρος της καθημερινότητάς μας! Και σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι προσφέρουμε τη δυνατότητα χρήσης AJAX και JSON, ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία φιλικών στον χρήστη διαδραστικών περιβαλλόντων περιήγησης στην ιστοσελίδα σας.

Με διαφάνεια και πάντα οικονομικά: Για να μην πνιγείτε στα έξοδα, προσφέρουμε στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες μια σειρά από καλοσχεδιασμένα και ολοκληρωμένα πακέτα web design με σταθερές τιμές – περιλαμβάνεται η φιλοξενία των ιστοσελίδων σας (hosting) και η καταχώριση των ονομάτων τομέα (domain). Ταυτόχρονα σας παρέχεται η δυνατότητα να φροντίζετε μόνοι σας τις σελίδες σας.

Τι προσφέρουμε - μία συνοπτική παρουσίαση των υπηρεσιών μας στον τομέα του web design:

Κάντε το Internet στρατηγικό συνεργάτη σας και ανοίξτε νέες προοπτικές για την επιχείρησή σας. Έχουμε ετοιμάσει για εσάς μία σειρά ολοκληρωμένων πακέτων web design, τα οποία καθιστούν δυνατή μία ποιοτική και υψηλών απαιτήσεων παρουσία στο Διαδίκτυο, κρατώντας πάντοτε τις τιμές σε πολύ λογικά πλαίσια.

Οι λύσεις web design μας περιλαμβάνουν ένα αποκλειστικά για εσάς δημιουργημένο design (δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο μαζικό προϊόν!) και όλες τις σχετικές εφαρμογές οι οποίες σας είναι απαραίτητες για την ολοκληρωμένη, λειτουργική και επαγγελματική σας online παρουσία. Η δομημένη διάρθρωση των ιστοσελίδων διευκολύνει σημαντικά ενδεχόμενες μελλοντικές επεκτάσεις αλλά και καθιστά δυνατή την εξατομίκευση της όλης παρουσίας στο Διαδίκτυο με πολύ μεγάλη ευελιξία.

Στο web design για διαδικτυακές πύλες, καλό design σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω από απλά καλή εμφάνιση. Σε αυτή την περίπτωση, αποτελεί το κομβικό σημείο της πολύπλοκης λειτουργικής δομής που αποκαλείται διαδικτυακή πύλη (portal). Το design εδώ πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τη χρηστικότητα και τη φιλικότητα προς τον χρήστη, αλλά ταυτόχρονα και τις απαιτούμενες πολυεπίπεδες τεχνικές διεπαφές. Για τις διαδικτυακές πύλες απαιτείται, ενόψει του όγκου του περιεχομένου τους, μία συνεπής δομή παρουσίασης του περιεχομένου, η οποία πρέπει να είναι εύκολα κατανοητή, αλλά και να καθοδηγεί τον πελάτη μπροστά όχι μόνο στο ένα προϊόν για το οποίο είχε ενδιαφερθεί αρχικά, αλλά σε περισσότερα. Οι ιδέες μας για τις διαδικτυακές σας πύλες σχεδιάζονται με το βλέμμα στραμμένο στην πιο μικρή λεπτομέρεια, ώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ατόμων να έλκεται από την αισθητική των σελίδων σας και να αισθάνεται ότι μπορεί εύκολα να βρει τον δρόμο του. Όλα αυτά τα επιτυγχάνουμε εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τα πιο σύγχρονα πρότυπα σχεδιασμού ιστοσελίδων (grid layout, πεδία τύπου ράστερ) δημιουργώντας διαδικτυακές πύλες (portals) με αρμονική ισορροπία καλής αισθητικής και λειτουργικότητας.

Ένα online shop αποτελεί, ανεξάρτητα από τον κλάδο δραστηριότητας, το μέλλον των πωλήσεων. Για αυτό δημιουργούμε,  υλοποιούμε και προσαρμόζουμε γραφικά πρότυπα (templates) για όλες τις γνωστές εφαρμογές online καταστημάτων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αναλύουμε τα προϊόντα σας και αναπτύσσουμε ανάλογα το online κατάστημά σας. Εστιάζουμε την προσοχή μας στην καλύτερη δυνατή παρουσίαση των προϊόντων σας, έτσι ώστε ο πελάτης σας να αισθάνεται άνετα και να βρίσκει αυτό ακριβώς που θέλει. Η παραγγελία πραγματοποιείται online και για την εξόφληση του λογαριασμού υπάρχει στη διάθεσή σας ένας ικανοποιητικός αριθμός ασφαλών συστημάτων πληρωμής. Ένα online κατάστημα που λειτουργεί σωστά προσδίδει σε κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, τη δυνατότητα να χτίσει μία στενή και άμεση σχέση με τον πελάτη, οπουδήποτε και αν βρίσκεται αυτός ανά την υφήλιο, υπερβαίνοντας μάλιστα τους επικοινωνιακούς φραγμούς που θέτει η γλώσσα του πελάτη.
Στο χώρο του design για ιστολόγια (blog) ή forum, το κύριο ζητούμενο είναι η σύλληψη και υλοποίηση γραφικών περιβαλλόντων για όλες τις γνωστές εφαρμογές blog και forum (WordPress, Typepad, κ.λ.π.). Όλα τα πρότυπά μας στηρίζονται σε κώδικα valid HTML και CSS, χαρίζοντας ένα μοντέρνο γραφικό στυλ ιστολογίου. Τα πρότυπα αυτά υλοποιούνται με απλό τρόπο στην πράξη και ταυτόχρονα είναι βελτιστοποιημένα για φορητές και κινητές τερματικές συσκευές.
Όπως αλλάζουν τα γούστα της μόδας με το πέρασμα του χρόνου, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον τρόπο αντίληψης του εμφανιζόμενου περιεχομένου αλλά και τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι ιστοσελίδες. Ακόμη και για τις περιπτώσεις που παλαιότερα η προσοχή εστιάζονταν στο περιεχόμενο των πληροφοριών, άρχισε κάποια στιγμή στο παρελθόν να παίζει έναν σημαντικό ρόλο και η παρουσίαση αυτού του περιεχομένου. Η παρουσία σας στο Διαδίκτυο καθορίζει σε σημαντικό βαθμό το πώς γίνεστε αντιληπτοί από το ευρύ κοινό. Για να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις απαιτήσεις, αναλύουμε την ιστοσελίδα σας ελέγχοντας αφενός σχολαστικά την ενημερότητα του περιεχομένου σας, και αφετέρου αναζητούμε κάθε ευκαιρία βελτίωσης του κώδικα προγραμματισμού. Ελέγχουμε την ιστοσελίδα σας ως προς την εργονομικότητα, την προσέγγιση ομάδων-στόχων, και τα τρέχοντα πρότυπα web, και εκσυγχρονίζουμε το design χωρίς να απαιτείται νέα δημιουργία της ιστοσελίδας από την αρχή.
Οι στατικές ιστοσελίδες αποτελούν την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου σπάνια απαιτείται ενημέρωση του περιεχομένου. Στις στατικές ιστοσελίδες, το περιεχόμενο (κείμενο και εικόνες) εμπεριέχονται μέσα στον κώδικα προγραμματισμού. Οι ιστοσελίδες αυτές δεν απαιτούν πρόσβαση σε κάποια τράπεζα δεδομένων. Αυτό όμως από την άλλη πλευρά τους καθιστά κατά κανόνα ταχύτερους και οικονομικότερους για τον τελικό πελάτη. Ωστόσο η μετέπειτα “φροντίδα” του περιεχομένου κοστίζει περισσότερο και απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού. Αν δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε αυτού του είδους τις προκλήσεις, σας προσφέρουμε πρόθυμα τις υπηρεσίες μας για τις μελλοντικές ενημερώσεις που θα απαιτηθούν.
Με τον όρο δυναμικές ιστοσελίδες εννοούμε ένα σύστημα κατά το οποίο το περιεχόμενο (κείμενο, εικόνες, κ.λ.π.) τηρείται ξεχωριστά από τα τεχνικά στοιχεία (πρότυπα διάταξης σελίδων, προγραμματισμός, δέσμες ενεργειών). Όταν επισκέπτεται κάποιος χρήστης την ιστοσελίδα, ανασύρονται τα τεχνικά στοιχεία και το περιεχόμενο από τις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων και δημιουργείται έτσι “just in time” μία ενιαία ιστοσελίδα. Σε μια τέτοια περίπτωση έχουμε αυτό που αποκαλείται δυναμική ιστοσελίδα. Αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας μεταβάλλεται πολύ συχνά, και δεν χρησιμοποιείτε κάποιο σύστημα CMS, συχνά θα απαιτείται η παροχή υποστήριξης από κάποιον ειδικό. Ευτυχώς η χρήση λογισμικού Content Management μπορεί να αποτελέσει μία οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Η προσθήκη κειμένου και άλλου περιεχομένου καθίσταται μια ασφαλής και εξαιρετικά απλή υπόθεση. Ένα CMS μπορεί να χρησιμοποιείται για το σύνολο της ιστοσελίδας ή μόνο για εκείνα τα σημεία των περιοχών όπου παρατηρούνται συχνές αλλαγές (όπως για παράδειγμα ανακοινωθέντα τύπου, μικρές αγγελίες ευρέσεως εργασίας και ειδικές προσφορές). Ενδείκνυται επομένως όχι μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά εξαιτίας του χαμηλού κόστους και των χαμηλού επιπέδου τεχνικών προϋποθέσεων είναι επίσης κατάλληλο και για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλούς προϋπολογισμούς.
Το design κατέχει σημαντικότατο ρόλο στην εκπόνηση και υλοποίηση της εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησής σας. Το web design ζωντανεύει την online ταυτότητά σας και συνδυάζεται αρμονικά με τις αξίες που έχετε δημιουργήσει με την πάροδο πολλών χρόνων. Η δική μας συμμετοχή είναι η ανάπτυξη ενιαίας, επαγγελματικής και ιδιαίτερου χαρακτήρα εικόνας για εσάς. Αντίθετα με την παραδοσιακή υλοποίηση του corporate design, το εταιρικό web design αποτελείται από μία πολυσπερμία πηγών πληροφορίας (κείμενο, φωτογραφία, εικόνα, ήχος) από τις οποίες σχηματίζεται τελικά η παρουσία της επιχείρησής σας στο Διαδίκτυο.
Οι ιστοσελίδες που αφορούν το portfolio, δηλαδή ένα “χαρτοφυλάκιο” ή απλούστερα ένα σύνολο υπηρεσιών και προϊόντων απευθύνονται κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως φωτογράφους, καλλιτέχνες, μοντέλα, σχεδιαστές και άλλα δημιουργικά επαγγέλματα. Σε αυτά τα επαγγέλματα συχνά η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική και από αυτήν κρίνεται το εάν κατορθωθεί τελικά να κρατήσετε το ενδιαφέρον των επισκεπτών “ζωντανό” ώστε να γίνουν στη συνέχεια ο επόμενος εργοδότης σας για κάποιο έργο. Οι ιστοσελίδες portfolio πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή ενημερώσιμες με μερικά κλικ, από οπουδήποτε τυχαίνει να βρίσκεται ο δημιουργός. Εσείς ως δημιουργός δεν είναι δυνατό να είστε υποχρεωμένοι να περιμένετε τον web designer της σελίδας σας για να προσθέσετε μερικά από τα τελευταία σας εντυπωσιακά επιτυχημένα έργα σας.
Τα microsite ενδείκνυνται κυρίως για τη στοχευμένη διαφήμιση αποκλειστικά και μόνον ενός προϊόντος, στα πλαίσια μίας καμπάνιας προώθησής του προϊόντος αυτού. Ένα microsite εστιάζεται σε ένα προϊόν ή υπηρεσία και την ανεβάζει σε άλλο επίπεδο εντός των επιχειρηματικών σας παρουσιάσεων. Σε κάθε χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών υπάρχουν οι περιπτώσεις που λάμπουν και οι μικρο-ιστότοποι αυτά ακριβώς τα αστέρια σας βοηθούν να φωτίσετε και να αναδείξετε με εντυπωσιακό τρόπο.